Hela kvarnprogrammet från KomO

Glutenfritt / Celiaki

- Vilka fördelar får du, som är glutenallergiker, när du skaffar dig en hemmakvarn?

1. Med hemmakvarnen kan du, som har celiaki eller lagar mat åt en gluten-allergiker, själv bestämma vilka glutenfria ingredienser du vill blanda och mala till färskt mjöl, gryn eller flingor. Hemmakvarnen klarar de vanligaste ingredienserna i glutenfria mjölblandningar t. ex. quinoa, majs, bovete, kikärter, soja, ris och hirs eller andra glutenfria, torra och inte för oljiga frön. Mycket hårda produkter som quinoa eller kikärter mals lämpligen i två steg, först grovt och sedan fint.

2. Med hemmakvarnen skaffar du dig full kontroll över kvaliteten av de råvaror, som skall ingå i din dagliga föda.

3. Med hemmakvarnen kontrollerar du förutom kvaliteten också matpriserna. Du köper de glutenfria basvarorna i obehandlat skick mycket billigare jämfört med affärernas relativt dyra färdiga specialprodukter och specialblandningar för glutenallergiker.

Observera: När du har bestämt dig och beställer Hemmakvarnen som skall användas för glutenfri matlagning, skall "glutenfri" anges vid order, så att den beställda kvarnen endast skall provmalas med majs eller ris innan leverans från fabrik (tillverkaren märker dessa Hemmakvarnar sedan med "glutenfritt"). Därmed garanteras att inga spår av gluten kan finnas i den till glutenallergikern levererade Hemmakvarnen. Hemmakvarnen bör sedan endast användas för malning av glutenfria produkter.

 

För ytterligare info rekomenderar vi www.allergimat.com.

 

 


© 2004 Tollros International AB • Finnbergsvägen 62 • S-13131 NACKA • Org.Nr 556439-4335 •
+46(0)8-6630889